Farske oznamy

Farské oznamy 2.6.- 8.6.2014

Dnes je zbierka na katolícke masmédia. Za vaše milodary Pán Boh zaplať.

Táto nedeľa je prvá v mesiaci jún. Sviatosť Oltárna bude vyložená k pokloneod16.00 h do večernej sv. omše.

Na budúcu nedeľu máme slávnosť Zoslania Ducha Svätého. Veriaci, ktorí sa zúčastnia v tento deň na verejnom speve alebo recitovaní hymnu Veni Creator, môžu za zvičajných podmienok získať úplné odpustky. Na slávnosť sa každodenne pripravujeme deviatnikom k Duchu Svätému.

Mesiac jún je zasvätený Božskému Srdcu. Júnovú pobožnosť – lit. Ku cti Najsv. Srdca Ježišovho budeme spievať po sv. omši pred vyloženou sviatosťou oltárnou.

Pred prvým piatkom spovedáme každý deň 30 min. pred sv. omšou.

Na budúci týždeň v dňoch 6.-7. júna (piatok-sobota) sa uskutoční v Trnave 22. ročník Festivalu Lumen. Organizátori srdečne pozývajú všetkých, najmä mladých, aby sa mohli započúvať do dobrej gospelovej hudby, našli zaujímavý a poučný workshop a navštívili rehoľnú kaviareň, kde im budú k dispozícii rehoľníci, rehoľné sestry, seminaristi našej diecézy a tiež mnohí spovedníci pripravení na rozhovor s nimi. Úvodnú svätú omšu v piatok o 16.15 h vo františkánskom Kostole sv. Jakuba bude celebrovať otec arcibiskup Ján Orosch a polnočnú svätú omšu zo soboty na nedeľu vladyka Cyril Vasil.

V pondelok 2. júna sa na námestí uskutoční akcia kresťanských spoločenstiev pod názvom Dobrovoľníci deťom od 9.00 hod. do 18.00 hod. Srdečne pozývame na atrakcie pre deti a mládež ako aj program, ktorý bude zaujímavý pre všetky vekové kategórie. Mamičky s deťmi si prídu tiež na svoje v mama klube pri divadle.

Dom pútnika organizuje počas víkendu 21. – 22. júna autobusovú púť – Skalka nad Váhom a Turzovka. Záujemcovia sa môžu prihlásiť v Dome pútnika.

Modlitbová skupina sv. Jána Pavla II. Vás srdečne pozýva na stretnutie s Eucharistickým Kristom z príležitosti sviatku Ducha Svätého. Stretnutie sa uskutoční 7., 8. a 9. Júna – to jest v sobotu, v nedeľu a v pondelok po večernej sv. omši.

Na kostol Bohu známy obetovali  25,- €. Pán Boh zaplať.