Farske oznamy

Farské oznamy 8. – 14.2.2016

Dnes na prvú nedeľu v mesiaci február bude vyložená Sviatosť Oltárna k individuálnej poklone od 16.00 h do večernej svätej omše.

V pondelok a v utorok po večernej sv. omši pozývame na Zmiernu poklonu – odprosujúcu pobožnosť.

V pondelok a vo štvrtok pozývame po večernej sv. omši na katechézy Neokatechumenátneho Spoločenstva.

Arcibiskupské gymnázium biskupa P. Jantauscha a Pedagogická a sociálna akadémia bl. Laury oznamujú, že v utorok 9.2. 2016 od 8.00 do 14.00 bude deň otvorených dverí. Bližšie informácie sú na nástenke.

V utorok pri večernej sv. omši sa počas homílie môžeme zúčastniť na duchovnom sprevádzaní členov Bratstva anjelov strážcov, ktorých touto cestou pozývame.

V tomto týždni je Popolcová streda. Sv. omše budú vo farskom kostole o 7.00 h a o 18.00 h. Týmto dňom sa začína v Katolíckej Cirkvi Pôstne obdobie, ktoré nás má pripraviť na slávenie najväčších sviatkov roka – Veľkej noci. Popolcová streda je dňom prísneho pôstu. To znamená, že tí, ktorí dovŕšia 18 rok života sa môžu nasýtiť iba raz za deň a dvakrát v ten istý deň si môžu trochu zajesť. Tento deň je zároveň dňom zdržiavania sa mäsitého pokrmu.

Vo štvrtok 11.februára na spomienku Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej máme aj XXIV. svetový deň chorých. V tento deň o 9.00 h v kostole sv. Jozefa na Paulínskej ulici a v našom farskom kostole o 18.00 h pri sv. omši vyslúžime sviatosť pomazania chorých pre ľudí v pokročilom veku a pre chorých. Podmienkou prijatia tejto sviatosti je stav bez ťažkého hriechu.

V pôstnom období bude vo farskom kostole bývať pobožnosť Krížovej cesty pravidelne každý piatok o 17.30 h a v nedeľu pred večernou sv. omšou o 17.45 h. Krížová cesta na Kalvárii je každú nedeľu o 15.00 h. Na 1. pôstnu nedeľu má prípravu krížovej cesty na starosti Ružencové bratstvo.

Na podnet pápeža Františka, ktorý nás pozýva intenzívnejšie prežívať pôstne obdobie v Roku milosrdenstva, vás otec arcibiskup Mons. Ján Orosch pozýva na modlitbu vešpier, a to každý štvrtok v pôstnom období (t.j. 11.2.;18.2.;25.2.;3.3.;10.3.) v Katedrále sv. Jána Krstiteľa o 17.00 h.

Na kostol obetoval Bohu známy 100,-€. Pán Boh zaplať.

Na prvú pôstnu nedeľu – budúcu nedeľu – bude zbierka na charitu.