Farske oznamy 19.03.2023

1. Zo soboty na nedeľu (25.-26. marec) sa mení zimný čas na letný, hodiny sa posúvajú o hodinu dopredu.

2. Na sobotu 25. marca pripadá slávnosť Zvestovania Pána. Tento deň začneme deväťmesačnú duchovnú adopciu a modlitby za nenarodené deti. Zapísať sa môžeme v tento deň na svätej omši.

3. Na budúcu nedeľu (26. marca) sa o 16:00 h v sále sv. Jozefa na Tulipáne uskutoční stretnutie pútnikov do Ríma. V sakristii je ešte stále možnosť prihlásiť sa na túto púť a aj na púť do Svätej Zeme.

4. Na budúcu nedeľu (26. marca) o 21:00 h pripadá v našom farskom kostole každomesačná pobožnosť Apelu Jasnohorského.

KOSTOL BOŽSKÉHO SRDCA:

5. Slávnosť sv. Jozefa pripadá tento rok na nedeľu v pôstnom období, preto sa jej vonkajšie oslavy prenášajú na pondelok 20. marca. V tento deň vo farskom chráme na Tulipáne bude svätá omša slúžená o 7:00 h (ráno) a o 15:00 h. Z dôvodu osláv v paulínskom kostole sv. Jozefa svätú omšu o 18:00 h vo farskom kostole na Tulipáne nebudeme slúžiť. Pozývame na program v paulínskom kostole sv. Jozefa. Tento program je na nástenke na plagáte, na internetovej stránke farnosti Tulipán, v diároch a na letáčikoch v zadnej časti kostola.

6. V pobožnosti Krížovej cesty o 17:45 h nás bude dnes (v nedeľu) sprevádzať spoločenstvo Modlitby otcov a otcovia a na budúce prosíme, aby nás sprevádzali Mladé rodiny.

7. Dnes (v nedeľu 19. marca) bude mimoriadna zbierka určená na výstavbu novej farskej budovy a pastoračného centra pri kostole na Tulipáne.  Milodarcom srdečne ďakujeme.

8. Zbierka na budúcu nedeľu 26. marca je určená na pomoc prenasledovaným kresťanom a vojnovým utečencom.
PAVLÍNSKY KOSTOL SV. JOZEFA:

9. Slávnosť sv. Jozefa pripadá tento rok na nedeľu v pôstnom období, preto sa jej vonkajšie oslavy prenášajú na pondelok 20. marca. Pozývame na program v paulínskom kostole sv. Jozefa. Tento program je na nástenke na plagáte, na internetovej stránke farnosti Tulipán, v diároch a v letáčikoch v zadnej časti kostola.

10. Počas Trojdnia k svätému Jozefovi v paulínskom kostole bude nasledujúci program:


NEDEĽA 19.03.2023

9:00 h svätá omša – celebruje P. Grzegorz Wach OSPPE

18:00 h svätá omša – celebruje Vdp. Jozef Vlasák

– hudobne sprevádza spoločenstvo Tulipánci

PONDELOK 20.03.2023

9:00 h svätá omša – celebruje P. Grzegorz Oskwarek OSPPE

18:00 h svätá omša – celebruje Vdp. Jozef Gallovič, dekan

– hudobne sprevádza Farský zbor z Tulipánu  

11. Dnes (v  nedeľu 19. marca) bude mimoriadna zbierka na potreby Paulínskeho kostola sv. Jozefa. Milodarcom srdečne ďakujeme.

12. Zbierka na budúcu nedeľu 26. marca je určená na pomoc prenasledovaným kresťanom a vojnovým utečencom.

Tento obsah bol zaradený v Farske oznamy. Zálohujte si trvalý odkaz.