3. Deň Púte do Čenstochovej

Drahí pútnici, ďalší deň nášho spoločného putovania je za nami. Práve putovanie je obrazom nášho celého života. Nie sme len turisti, ktorí iba navštevujú všelijaké miesta, ale sme pútnici, ktorí kráčajú domov, za našou Nebeskou Mamou. Ako to v živote býva, stretávame rozličných ľudí, ktorí nám prirastú k srdcu a potom sa znova naše cesty rozchádzajú. Je to preto, aby sme aspoň chvíľu prešli spolu, už jeden Pán Boh vie prečo. Niekedy nám taktiež dovolí nahliadnúť do Jeho plánov, aby sme mohli uvidieť, že Jeho láska k nám prichádza aj skrze naše sestry a bratov. Tak sa aj my na púti  s jednými lúčime a s inými vítame. Pán Boh zaplať za všetkých.

  Dnešnú Svätú Omšu sme prežívali v malebnom kostolíku v Čachticiach. Všetkým odporúčame navštíviť toto mestečko. Pater Wiesław nám pripomenul, že sa nemáme báť, pretože Panna Mária je spolu s nami na našich kľukatých životných cestách. Sestra Ľubomíra sa v našom dennom vysielaní rádia do Čenstochovej podelila svojim prežívaním vzťahu s blahoslavenou Zdenkou Schelingovou, ktorá nás záhadným spôsobom sprevádza na našej púti. Povzbudila nás k dôvere a pripomenula, že za mrakmi je stále naše milujúce a milované Slnko. Na predposlednej etape nám Páter Wiesław priblížil obrady krstu.

Na koniec nás potešil pohľad na celkom výnimočný hrad Beckov, ktorý nám viac ako dosť sprítomnuje slová, budovania domu na Skale.

Z dnešných zaujímavosti:

  1. Dnes sme zaspievali rekordný počet poľských piesní
  2. Prvý krát sme použili píšťalku
  3. Dnes sme prešli približne 26 paulínskych kilometrov
  4. Stále máme chuť putovať 

S pozdravomVaši pútnici

Tento obsah bol zaradený v Pešia pút do Čenstochovej. Zálohujte si trvalý odkaz.