8. Deň púte do Čenstochovej

Drahí pútnici,

hádam sa nenahneváte, ak Vás budeme takto volať. Ste našou každodennou súčasťou, vaša modlitba aj obeta. Vďaka tomu, že sme spojení skrze krst v jedno Mystické Telo nášho Pána, môžeme byť blízko seba, aj keby sme sa nachádzali na rozličných miestach tejto zeme. Tvoríme jeden celok. Sv. Pavol hovorí, že keď trpí jeden úd, trpia všetky a naopak, keď sa jeden raduje, majú na jeho radosti účasť vsetci ostatní. Keď jeden rastie vo svätosti, pomáha iným. A znova, keď sa jeden ponára do hriešneho života, má vplyv aj na ostatných.

Dnešný deň sa niesol v znamení sv. Heleny a kríža. Páter Wiesław povedal počas homílie, že keď Helena hľadala v jaskyni ten pravý kríž, priviedla chromého, ktorý sa postupne dotýkal všetkých drevených nástrojov smrti. Až keď jeho dlaň spočinula na tom skutočnom, zostal uzdravený. Aká hlboká pravda. V Ježišovi to, čo prináša aj smrť môže sa zmeniť na život. Tak napríklad púť. Ideme každý deň približne 30 kilometrov, obetujeme svoj čas, silu a veríme, že to prinesie bohaté duchovné ovocie nielen pre nás, ale aj pre všetkých ktorých stretávame, ba dokonca pre celý svet.

Takto premýšľajú aj naši dobrodinci, ktorí nám štedro otvárajú svoje srdcia a pripravujú hojné pohostenie. Tak sme dnes boli pozvaní na výborný obed a skvelú večeru. Pán Boh zaplať. 

Aj keď je pravda, že dnes bol jeden z najkratších dní našej púte, pridalo sa k nám viacero pútnikov. Dúfame, že zatúžia ísť s nami aj na budúci rok.

Zaujímavosti z púte:

  1. Dnes sme prešli polovicu trasy našej pešej púte.
  2. Máme už do Čenstochovej bližšie, než ďalej.
  3. Posledný celý deň na Slovensku.

S modlitbou a srdečným pozdravom

Vaši pútnici.

Tento obsah bol zaradený v Pešia pút do Čenstochovej. Zálohujte si trvalý odkaz.